Tekrar Yine Merhaba...

   

    Yazımın hemen üstündeki resimden de anlayacağınız gibi Murat İlkan'ın Fanus albümüyle ilgili naçizane yorumlarda bulunacağım bu yazımda. Derslerime yoğunlaşmam gerektiğinden pek de vakit bulamadığım için bir müddet ara vermiştim yazmaya, bu da ufaktan bir geri dönüş yazısı olmuş olacak benim için. Albümü henüz dinlemiş ve şu anda üçüncüye dinlerken yazmaktayım yazımı.
    
    Neyse. Murat abimizi bilen bilir, bilmeyenler için ufak bir özet geçmek gerekirse kuruculuğunu yaptığı Cherokee adlı müzik grubunda vokallik yapmış (grubun gitaristliğini Metin Türkcan yapmıştır) ardından on beş yıl Pentagram'da vokallik yapmış (ki Pentagram'a olan sevgimi zaten bilirsiniz, bunun baş mimarlarındandır), grubun Anatolia, Unspoken ve Bir olmak üzere üç albümünde Popçular Dışarı ve 1987 olmak üzere iki konser dvdsinde yer almıştır. 2010 yılında talihsiz bir rahatsızlık sebebiyle gruptan ayrılma kararı almış ve Sonisphere Festival'de hayranlarıyla vedalaşmıştır. Aradan geçen zaman içinde hastalığını yenmiş ve tekrar albüm çalışmalarına başlamıştır (şahsen haberi twitter üzerinden öğrendiğimde evde sevinç çığlıkları atmıştım).
    
    Ve sonunda bu eşsiz sese yeniden kavuştuk. Albüme "Merhaba" diyerek başlıyor ve albüm boyunca progressive alanında dünyanın en iyisi olduğu söylenen yabancı gruplara taş çıkaracak şarkılar ardı ardına geliyor. Pentagram'la birlikte Anatolia albümünde yer alan Behind the Veil'la zaten istendiğinde bu alanda neler yapabileceğimizi gözler önüne sermişti. Albümdeki gitar sololarına zaten diyecek bir şey yok. Erdem Karaman'a ayrıca saygılarımı iletmem gerek bu konuda. Dünyaca ünlü hiçbir gruptan aşağı kalır bir yanı olmayan müzikal seviyede hepsi. Son şarkı "Sen ve Ben"le çok hoş bir akustik son yapılmış bence. Son şarkılar her zaman önemli olur bildiğiniz gibi ve ciddi anlamda son şarkı olmayı hak eden bir şarkı olmuş.

    Albümün kitapçık tasarımı ise sade ama estetik hazzı çok iyi veriyor. Arada "Vaaay bunu buraya koydukları çok hoş olmuş" dediğim güzel bir fotoğrafla zenginleştirilmiş. Ne olduğunu söylemeyeyim, alın da görün.

    "Yaramaz Çocuk"un klibini de çok yakında ekranlarda tekrar tekrar görebiliriz. Onu da ayrı bir heyecanla bekliyorum. Emeği geçen herkesin ellerin sağlık.

NOT: İnternetten indirmek yerine gidip satın alın, EMEĞE SAYGI.

Yorumlar