Gerçek mi?




    Gerçek mi tüm bu yaşadıklarımız; savaşlar, dostluklar, komplolar, her gün yeni bir teknolojik alet çıkarken bir canlı türünün de yok olması gerçek mi? Emin olabilir miyiz gerçek olduklarına ya da olmadıklarına?
Peki ya bu dünya gerçek değilse, gerçek dünya nasıldır? Belki daha kötüdür. Belki yıllardan beri herkesin beklediği o üçüncü dünya savaşı çıkmıştır ve bu savaşta milyonlarca insan ölmüştür, belki de ölümcül bir virüs herkesi tek tek öldürmektedir. Ya da kaos ortamının hakim olduğu bir yerdir tamamen, fakir insanların açlıktan öldüğü zenginlerin ise parası için öldürüldüğü, hükümetlerin bütün uğraşlarına rağmen geri getiremediği eski düzeni yıkan çetelerin elinde olan silah ticaretiyle milyonlarca insanın öldüğü bir dünyadır belki artık, kim bilir.

    Belki de daha güzeldir dünya. Artık güçlü olanın değil haklının sözü geçiyordur. Parası için insan öldürülmüyordur. Yaşadığı ülkenin topraklarında ne işe yaradığını bile bilmediği siyah bir sıvı var diye binlerce küçük çocuk öldürülmüyordur artık, büyük şirketler parayı değil insan sağlığını önemsiyordur belki de, iyinin kötüye kulluk etmediği bir dünyadır.

    Bunu hiçbir zaman bilemeyiz. Belki de gerçek dünya burasıdır, gerçek bedenimiz gerçek dostlarımız gerçek hayatımız buradadır. Cevabını bilmek ister miyiz bunun peki? Biri çıkıp bir gün şu an rüyadasın dese ne kadar inanabilirsiniz ona ya da ne kadar inanmak isteriz? Bir rüyadan uyanmadan onun gerçek olup olmadığını bilebilir miyiz? Biraz olsun düşün yaşadıklarını, belki de ben gerçekte yokumdur, sabah yolda gördüğün insanlar belki yoktur bomboş bir caddede yürümüşsündür aslında, en yakın arkadaşın gerçekte yoktur belki de senelerdir yalnız dolaşıyorsundur ama bunun farkında olmayan tek kişi sensindir, sadece hayal ediyorsundur bunları.

    Her ne olursa olsun şu anda buradasın ve buranın tadını çıkartmaya çalış, eğer rüyaysa tüm bunlar uyandığında hangi dünyayla karşılaşacağını bilmediğine göre belki de daha iyisi olan bu dünyada mutsuz olmayı bırak. Ve hiçbir zaman uyanmaya çalışma bu uykudan, ne de olsa vakti gelince uyanacaksın.

Yorumlar